Effektiva ingredienser

TAURIN

Taurin är en aminosyra, som förekommer naturligt i kroppen.

Kroppen behöver taurin i vissa situationer och förhållanden. Brist på taurin kan uppstå t.ex. vid tillfällen av hög stress eller fysisk utmattning.

Om taurinets inverkan på det centrala nervsystemet vet man att det förhindrar kramper och påverkar hormonutsöndringen, smärtförnimmelsen och regleringen av kroppstemperaturen.

Taurin finns i många av våra dagliga livsmedel, exempelvis i fisk, kött och skaldjur. Taurin finns även i bröstmjölk och i bröstmjölksersättning.

GLUKURONOLAKTON

Glukuronilakton är ett ämne som finns naturligt i kroppen och den bildas i kroppen av glukosen. Glukuronilakton påskyndar nedbrytningen av slaggprodukter i kroppen. Kroppen behöver glukuronilakton bl.a. vid bildning av bindvävar.

Glukuronilakton finns naturligt i vanliga livsmedel såsom spannmålsprodukter och i rött vin.

KOFFEIN

Koffein har en uppiggande effekt och det kan också förbättra koncentrations- och reaktionsförmågan.

Koffein finns i t.ex. kaffe, te och choklad. En burk Driver’s Energy (250 ml) innehåller 80 mg koffein, vilket motsvarar en vanlig kopp bryggkaffe.

B-VITAMINER

De flesta vitaminerna i gruppen B deltar i kroppen i energinäringsämnenas dvs. kolhydraternas, proteinernas och fetternas ämnesomsättning. Driver’s Energy - energidryckens B-vitaminer bidrar även till den mentala och fysiska prestationsförmågan.

 

img