Vaikuttavat tehoaineet

Tauriini

Tauriini on aminohappo ja sitä on luonnostaan elimistössämme

Elimistön täytyy saada tauriinia tietyissä tilanteissa ja olosuhteissa. Erityisesti stressaavat ja fyysisesti rasittavat tilanteet voivat aiheuttaa suhteellista tauriinitason laskua.

Keskushermostovaikutuksista tiedetään, että tauriini estää kouristuksia ja vaikuttaa hormonien eritykseen, kivuntuntoon sekä elimistön lämmönsäätelyyn.

Saamme tauriinia myös päivittäisestä ruokavaliosta. Tauriinia on esimerkiksi lihassa, kalassa, äyriäisissä ja sitä käytetään usein myös äidinmaidonvastikkeissa.

Glukuronilaktoni

Glukuronilaktonia esiintyy luonnostaan ihmiskehossa ja se muodostuu elimistössä glukoosista. Glukoronilaktoni tukee haitallisten aineiden poistumista elimistöstä ja sitä tarvitaan mm. sidekudosten muodostamisessa.

Glukuronilaktonia on monissa elitarvikkeissa kuten viljatuotteissa ja punaviinissä.

Kofeiini

Kofeiinilla on piristävä vaikutus. Se voi myös parantaa esim. keskittymiskykyä ja reaktionopeutta.

Elintarvikkeissa on usein kofeiinia, kuten kahvissa, teessä ja suklaassa. Yksi pullo Driver’s Energy juoma (250 ml) sisältää 80 mg kofeiinia, joka vastaa noin yhtä kupillista suodatinkahvia.

B- vitamiinit

Useimmat B-ryhmän vitamiineista osallistuvat elimistössä energiaravintoaineiden eli hiilihydraattien, proteiinien ja rasvojen aineenvaihduntaan. Driver’s Energy -energiajuoman sisältämät B-vitamiinit auttavat parantamaan henkistä suorituskykyä ja fyysistä kestävyyttä.

 

img